En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
- Sebboy58
- Seçkin Üye
- İfadeler: 10621
- Mesajlar: 6199
- Kayıt: 21 Oca 2023, 22:30
- Teşekkür etti: 2021 kez
- Teşekkür edildi: 2708 kez
En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Bn çikolatalı sütlü tatlıları çok severim artık şerbetli tatlıları almıyor midem :lol: en güzel yaptığınız tatlı ve sevdiğiniz nelerdir
0
- Değerlendirme: 41.67%
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14562
- Mesajlar: 4763
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Yüzyıl tatlı yemesem aramam herhalde o yüzden vav yaptığım bir tatlı yok.
Canım tatlı isterse kuruyemişli, kuruüzümlü kurabiyeler yapıyorum.
Eşim tatlı çok sever. Benim yemediğim sevdiği şeyleri kendisi yapar. Çok güzel kabak ve ayva tatlısı yapar :P
Canım tatlı isterse kuruyemişli, kuruüzümlü kurabiyeler yapıyorum.
Eşim tatlı çok sever. Benim yemediğim sevdiği şeyleri kendisi yapar. Çok güzel kabak ve ayva tatlısı yapar :P
- Değerlendirme: 33.33%
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 47437
- Mesajlar: 18922
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Bende sütlü tatlı severim, şerbetli tatlının yanına antepde ya sade maraş dondurması ya da soğuk süt verirler hiç birşey olmasa kaymak olur şerbetli tatlı öyle yenir
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti nscckts mesajı için:
- Sebboy58 • akrepkadini ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 41.67%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 47437
- Mesajlar: 18922
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Kabak ve ayva tatlısı

0
- Değerlendirme: 41.67%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Şerbetli tatlılar bana da ağır geliyor hafif sütlü,kremalı tatlılar severim ev ahalisine de beğendirince bu aralar en sevdiğimiz medovik pasta

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • Sebboy58 ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 25%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14562
- Mesajlar: 4763
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Tarifini versen süper olur. Yarın denerimakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:38Şerbetli tatlılar bana da ağır geliyor hafif sütlü,kremalı tatlılar severim ev ahalisine de beğendirince bu aralar en sevdiğimiz medovik pasta![]()
0
- Değerlendirme: 33.33%
Kader, gayrete aşıktır
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Uğraşmayı seversen vereyim yap yoksa bana saydırırsın bezelerini ayrı ayrı yapacağın kata göre fırına veriyorsun ben sekiz katlı yapıyorum 8kere fırına koy çıkar yapıyorumAmetist yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:44Tarifini versen süper olur. Yarın denerimakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:38Şerbetli tatlılar bana da ağır geliyor hafif sütlü,kremalı tatlılar severim ev ahalisine de beğendirince bu aralar en sevdiğimiz medovik pasta![]()

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • nscckts
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Bugün sizlerle bir çeşit Rus pastası olan medovik pastası yapımını paylaşacağım. Medovik pasta yapılışı için çokça yabancı ve Türkçe tarifi okudum. Kendime göre düzenlemelerle ve bizim mutfaklarımızda bulunan malzemeleri de göz önüne alarak, bu tarife son şeklini verdim diyebilirim. Bu ölçülerle hazırlayacağınız pastadan mutlaka memnun kalacağınıza inanıyorum. Yurt dışında pastanın Orjinalini yemiş kişilere de denettim ve ben tam not aldım :) Umarım sizin de çok hoşunuza gidecektir, geçelim medovik pasta nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir anlatmaya :)
Malzemeler
Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım. Yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Bir tavada tereyağını eritelim. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Benim pastam 21-22 cm çapında oldu.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Ben her defasında fırına 2 tepsi birden sürdüm. 8 tane hamuru 4 defada pişirmiş oldum. 1 tepsiye 2 tane sığar mı diye düşündüm ama sığmadı. Fırında 2 tane pişerken diğer iki hamuru açtım, onlar pişince hemen diğer ikisi. Çok kısa sürede piştikleri için aslında normal bir kekin pişme süresinden daha kısa sürede bütün hamurlar pişti.
Fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürüyor. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
Bir kenarda biriktirdiğiniz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmasın, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebilir :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım. Yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Bir tavada tereyağını eritelim. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Benim pastam 21-22 cm çapında oldu.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Ben her defasında fırına 2 tepsi birden sürdüm. 8 tane hamuru 4 defada pişirmiş oldum. 1 tepsiye 2 tane sığar mı diye düşündüm ama sığmadı. Fırında 2 tane pişerken diğer iki hamuru açtım, onlar pişince hemen diğer ikisi. Çok kısa sürede piştikleri için aslında normal bir kekin pişme süresinden daha kısa sürede bütün hamurlar pişti.
Fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürüyor. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
Bir kenarda biriktirdiğiniz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmasın, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebilir :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • nscckts
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Canım tarifi denersen krema bölümündeki pudra şekeri ile balı çıkar ben tarifi uyguluyordum orjinal tadı alamıyordum rus arkadaşım onları çıkarmamı süt kremasıyla bir kutu labne katmamı söyledi artık öyle yapıyorumAmetist yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:44Tarifini versen süper olur. Yarın denerimakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:38Şerbetli tatlılar bana da ağır geliyor hafif sütlü,kremalı tatlılar severim ev ahalisine de beğendirince bu aralar en sevdiğimiz medovik pasta![]()
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • nscckts
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14562
- Mesajlar: 4763
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
canım teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık. pudra şekeri koymazsam kremayı tek başına mı çırpacağım.akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:00Canım tarifi denersen krema bölümündeki pudra şekeri ile balı çıkar ben tarifi uyguluyordum orjinal tadı alamıyordum rus arkadaşım onları çıkarmamı süt kremasıyla bir kutu labne katmamı söyledi artık öyle yapıyorumAmetist yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:44Tarifini versen süper olur. Yarın denerimakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:38
Şerbetli tatlılar bana da ağır geliyor hafif sütlü,kremalı tatlılar severim ev ahalisine de beğendirince bu aralar en sevdiğimiz medovik pasta![]()
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti Ametist mesajı için:
- nscckts • akrepkadini ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 25%
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 47437
- Mesajlar: 18922
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:49Bugün sizlerle bir çeşit Rus pastası olan medovik pastası yapımını paylaşacağım. Medovik pasta yapılışı için çokça yabancı ve Türkçe tarifi okudum. Kendime göre düzenlemelerle ve bizim mutfaklarımızda bulunan malzemeleri de göz önüne alarak, bu tarife son şeklini verdim diyebilirim. Bu ölçülerle hazırlayacağınız pastadan mutlaka memnun kalacağınıza inanıyorum. Yurt dışında pastanın Orjinalini yemiş kişilere de denettim ve ben tam not aldım :) Umarım sizin de çok hoşunuza gidecektir, geçelim medovik pasta nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir anlatmaya :)
Malzemeler
Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım. Yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Bir tavada tereyağını eritelim. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Benim pastam 21-22 cm çapında oldu.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Ben her defasında fırına 2 tepsi birden sürdüm. 8 tane hamuru 4 defada pişirmiş oldum. 1 tepsiye 2 tane sığar mı diye düşündüm ama sığmadı. Fırında 2 tane pişerken diğer iki hamuru açtım, onlar pişince hemen diğer ikisi. Çok kısa sürede piştikleri için aslında normal bir kekin pişme süresinden daha kısa sürede bütün hamurlar pişti.
Fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürüyor. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
Bir kenarda biriktirdiğiniz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmasın, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebilir :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti nscckts mesajı için:
- akrepkadini • Ametist ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 33.33%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Bir kutu labne ile canımAmetist yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:28canım teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık. pudra şekeri koymazsam kremayı tek başına mı çırpacağım.akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:00Canım tarifi denersen krema bölümündeki pudra şekeri ile balı çıkar ben tarifi uyguluyordum orjinal tadı alamıyordum rus arkadaşım onları çıkarmamı süt kremasıyla bir kutu labne katmamı söyledi artık öyle yapıyorum
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- nscckts • Ametist ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 25%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Bakma bakmaaa çok zararlı şeker var un var tereyağı var var da var biz de az yiyoruz tansiyonun yükselmesinnscckts yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:31akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:49Bugün sizlerle bir çeşit Rus pastası olan medovik pastası yapımını paylaşacağım. Medovik pasta yapılışı için çokça yabancı ve Türkçe tarifi okudum. Kendime göre düzenlemelerle ve bizim mutfaklarımızda bulunan malzemeleri de göz önüne alarak, bu tarife son şeklini verdim diyebilirim. Bu ölçülerle hazırlayacağınız pastadan mutlaka memnun kalacağınıza inanıyorum. Yurt dışında pastanın Orjinalini yemiş kişilere de denettim ve ben tam not aldım :) Umarım sizin de çok hoşunuza gidecektir, geçelim medovik pasta nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir anlatmaya :)
Malzemeler
Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım. Yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Bir tavada tereyağını eritelim. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Benim pastam 21-22 cm çapında oldu.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Ben her defasında fırına 2 tepsi birden sürdüm. 8 tane hamuru 4 defada pişirmiş oldum. 1 tepsiye 2 tane sığar mı diye düşündüm ama sığmadı. Fırında 2 tane pişerken diğer iki hamuru açtım, onlar pişince hemen diğer ikisi. Çok kısa sürede piştikleri için aslında normal bir kekin pişme süresinden daha kısa sürede bütün hamurlar pişti.
Fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürüyor. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
Bir kenarda biriktirdiğiniz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmasın, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebilir :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.![]()

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- nscckts • Ametist
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 47437
- Mesajlar: 18922
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
artık çoook geç şeytan kanıma girdiakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:40Bakma bakmaaa çok zararlı şeker var un var tereyağı var var da var biz de az yiyoruz tansiyonun yükselmesinnscckts yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:31akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 00:49Bugün sizlerle bir çeşit Rus pastası olan medovik pastası yapımını paylaşacağım. Medovik pasta yapılışı için çokça yabancı ve Türkçe tarifi okudum. Kendime göre düzenlemelerle ve bizim mutfaklarımızda bulunan malzemeleri de göz önüne alarak, bu tarife son şeklini verdim diyebilirim. Bu ölçülerle hazırlayacağınız pastadan mutlaka memnun kalacağınıza inanıyorum. Yurt dışında pastanın Orjinalini yemiş kişilere de denettim ve ben tam not aldım :) Umarım sizin de çok hoşunuza gidecektir, geçelim medovik pasta nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir anlatmaya :)
Malzemeler
Medovik pastası hamuru için;
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım. Yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmanızı tavsiye ederim.
Bir tavada tereyağını eritelim. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Ardından balı ekleyip karıştıralım ve karbonatı ekleyelim. Ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave edelim.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca elinizle yoğura bilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek yok.
Bu sırada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım.
Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim.
Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Benim pastam 21-22 cm çapında oldu.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım. Ben her defasında fırına 2 tepsi birden sürdüm. 8 tane hamuru 4 defada pişirmiş oldum. 1 tepsiye 2 tane sığar mı diye düşündüm ama sığmadı. Fırında 2 tane pişerken diğer iki hamuru açtım, onlar pişince hemen diğer ikisi. Çok kısa sürede piştikleri için aslında normal bir kekin pişme süresinden daha kısa sürede bütün hamurlar pişti.
Fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürüyor. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirelim.
Bu şekilde 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürerek 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanalım. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzelce kapatalım.
Bir kenarda biriktirdiğiniz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmasın, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bal sıkarak daha da iştah kabartan bir hale getirilebilir :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.![]()
![]()

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti nscckts mesajı için:
- Ametist • akrepkadini ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 33.33%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14562
- Mesajlar: 4763
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
Yarın hepimiz medovik pasta yapıyoruz
@akrepkadini labneyi kaçırmışım tek krema çok sıvı olur nasıl olacak diye düşünüyordum. Teşekkürler


@akrepkadini labneyi kaçırmışım tek krema çok sıvı olur nasıl olacak diye düşünüyordum. Teşekkürler
0
- Değerlendirme: 25%
Kader, gayrete aşıktır
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
O zaman benden günah gitti bilesiiiiiin

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • nscckts
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Mesajlar: 183
- Kayıt: 09 Oca 2023, 10:18
- Teşekkür etti: 1696 kez
- Teşekkür edildi: 863 kez
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
: :dro
Rica ederim beğeneceğinizi umuyorum hafif mideye ağırlık vermeyen bir pasta

0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- Ametist • nscckts
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 47437
- Mesajlar: 18922
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: En güzel yaptığınız ve sevdiğiniz tatlılar kızlar hadi gelin🤗🤗
akrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:53O zaman benden günah gitti bilesiiiiiinnscckts yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:44artık çoook geç şeytan kanıma girdiakrepkadini yazdı: ↑30 Oca 2023, 01:40
Bakma bakmaaa çok zararlı şeker var un var tereyağı var var da var biz de az yiyoruz tansiyonun yükselmesin![]()
![]()
![]()

0
- Değerlendirme: 33.33%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj