Aaaa bak bu gümüşsuyu halı yıkamayı bilmiyordum salon halım için kullanırım bu yolu çok teşekkür ederimAmetist yazdı: ↑28 Oca 2023, 13:10Yapabiliyorsan bundan keyif alıyorsan neden takıntı olsun.nscckts yazdı: ↑28 Oca 2023, 09:56çok teşekkür ederim güzel sözlerin için ,sen düzen tertip diyorsun başkaları da bana takıntı hastalık diyor demek ki güzel bakan güzel görüyormuşAmetist yazdı: ↑28 Oca 2023, 00:23@nscckts nasıl güzel nasıl nasıııll düzenli bir ev. bunu başarmak ayrıca bir erdem olmalı. bu düzeni oluştursam bile sadece 2 kişi olmamıza rağmen sürdüremiyorum. sürdürmeye çalışınca sürekli temizlik düzen yapar hale geliyorum başka şeylere vakit kalmıyor. evine hayran kaldım maşallah Allah sağlık mutlulukla yaşamayı nasip etsin.
benim buzdolabı pazar yeri gibi her şeyi dolapta saklama huyum var.
halılarımı sizin kadar sık yıkatmıyorum malesef. en son sadece salon halımı 800 tl ye yıkattım. kış mevsiminde halı örtüsü kullanıyorum. hatta koltuk örtüsü de yaz gelir gelmez bütün halıları kaldırıyorum.
misafirin kapı eşiğine ya da kapı önündeki paspasa basması benimde en rahatsız olduğum şeylerden biri neyse ki çok fazla misafir gelmiyor
halı yıkatmak artık benim içime sinnmiyor mecbur gönderiyoruz başkalarının yıkanan halılarıyla yıkanıyor o halıya ne oldu kusmuklu mu neli bilmediğim halıyla benim halı birlikte yıkanıyor ay içime fenalık geliyor nasıl yıkandığını bir ziyaretde gördüm temiz yıkayanı bulmakta mesele ,keşke her yer yerden ısıtma olsa da halılar kalksa yerler çıplak durmasın diye makinada yıkanan kilimi şöyle ayak altına sersek de yetse çok mu şey istiyorum
E-gümüşsuyu halı yıkama var türkiyenin her yerinde hizmet veriyorlar. Bir makinada bir halı yıkıyorlar. Fiyatları biraz yüksek ama için rahat oluyor. Rastgele evden gelip almıyorlar. Gelmeden önce arayıp halının markasını modelini istiyorlar. Tek tek hepsini not alıyorlar. Deneyebilirsin ben çok memnun kaldım.
Evim alttan ısıtma ama yine de bomboş olmuyor diye halı seriyorum.
Temizlik ve düzen için püf noktaları
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 46158
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Temizlik ve düzen için püf noktaları
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti nscckts mesajı için:
- Ametist • gevezeyazar ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 50%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- akrepkadini
- İfadeler: 5
- Teşekkür etti: 1696 kez
O nasıl bir fiyattır halı ipek ya da bambu mu?ben metresi 20 tl ye yıkanıyor diye pahalı diyorumAmetist yazdı: ↑28 Oca 2023, 00:23@nscckts nasıl güzel nasıl nasıııll düzenli bir ev. bunu başarmak ayrıca bir erdem olmalı. bu düzeni oluştursam bile sadece 2 kişi olmamıza rağmen sürdüremiyorum. sürdürmeye çalışınca sürekli temizlik düzen yapar hale geliyorum başka şeylere vakit kalmıyor. evine hayran kaldım maşallah Allah sağlık mutlulukla yaşamayı nasip etsin.
halılarımı sizin kadar sık yıkatmıyorum malesef. en son sadece salon halımı 800 tl ye yıkattım. kış mevsiminde halı örtüsü kullanıyorum. hatta koltuk örtüsü de yaz gelir gelmez bütün halıları kaldırıyorum.
misafirin kapı eşiğine ya da kapı önündeki paspasa basması benimde en rahatsız olduğum şeylerden biri neyse ki çok fazla misafir gelmiyor
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti akrepkadini mesajı için:
- nscckts • Ametist
- Değerlendirme: 16.67%
Davranışlarınız taklit,düşünceleriniz satılık,değerleriniz emanet olmasın…
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14194
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2489 kez
- Burç:
halı bambu ve makinede tek halı yıkıyorlar.akrepkadini yazdı: ↑28 Oca 2023, 22:08O nasıl bir fiyattır halı ipek ya da bambu mu?ben metresi 20 tl ye yıkanıyor diye pahalı diyorumAmetist yazdı: ↑28 Oca 2023, 00:23@nscckts nasıl güzel nasıl nasıııll düzenli bir ev. bunu başarmak ayrıca bir erdem olmalı. bu düzeni oluştursam bile sadece 2 kişi olmamıza rağmen sürdüremiyorum. sürdürmeye çalışınca sürekli temizlik düzen yapar hale geliyorum başka şeylere vakit kalmıyor. evine hayran kaldım maşallah Allah sağlık mutlulukla yaşamayı nasip etsin.
yün halılarda, yün atkılı halılarda ve bambu halılarda fiyat biraz yüksek oluyor. ancak başkalarının pis halıları ile yıkanmadığını bilmek rahatlatıyor. şimdiye kadar hep memnun kaldım ama halılar yıpranacak diye sık yıkatmamaya çalışıyorum.
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti Ametist mesajı için:
- nscckts • akrepkadini ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 25%
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Sifona basılırken klozet kapağı neden kapatılmalıdır.
0
- Ametist • akrepkadini ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 33.33%
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
0
- Değerlendirme: 33.33%
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
0
- Değerlendirme: 41.67%
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Demin evin beyaz dış çelik kapısında sararmalar gördüm ve cif döküp sildim bölgesel sararma gitti, cifin işe yaramadığı şey yok ya, yemek şirketi halı yıkama vs mıknatıslı magnet yapıştırıyor bu tutmuş direkt etiket yapıştırmış sökünce yapışkan ve kalan etiketi de temizledi cif
- Ametist • akrepkadini
- Değerlendirme: 16.67%
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
@Migim minimallikten bahsediyorduk diğer konuda
bak bu topikde 2. sayfadan itibaren ve 3. 4. sayfada evimin dolap içi düzeni var
depremden sonra bunlar yarıya indi :)
bak bu topikde 2. sayfadan itibaren ve 3. 4. sayfada evimin dolap içi düzeni var
depremden sonra bunlar yarıya indi :)
- Kitty
- İfadeler: 630
- Teşekkür etti: 82 kez
- Burç:
nisa nasıl bir düzen...
bende hiç böle düzen yok çok isrifçiyim :D
daginiğim açikçasi..
ama ihayran kaldim..
eşyalarimi azaltmam gerekiyor nedense..:)
bende hiç böle düzen yok çok isrifçiyim :D
daginiğim açikçasi..
ama ihayran kaldim..
eşyalarimi azaltmam gerekiyor nedense..:)
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
ya çok tatlısın
kullanmadığın eşyalar evden çıktığında inanılmaz bir rahatlama hissedeceksin
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
https://www.trendyol.com/moonss/tirtikl ... tId=256324
https://www.trendyol.com/glovely-hands/ ... tId=403126
bu eldivenlerden çok memnun kaldım
https://www.trendyol.com/glovely-hands/ ... tId=403126
bu eldivenlerden çok memnun kaldım
- Ametist
- Moderatör
- Ruh hali:
- Burç:
@nscckts canım babam eşofman üstüne bişey dökmüş annem kızar diye o görmeden beze ace dökmüş silmiş annem delirmiş tabi.
Çok kaliteliydi yeniydi deli oldum görünce evlere temizliğe gitmiş gibi olmuş diyor
Sakin ol Nisa ya sorayım belki kumaş boyası ile boyanır dedim. Normal bildiğimiz kalın sweat kumaşı boyanır mı kumaş boyasıyla.
Çok kaliteliydi yeniydi deli oldum görünce evlere temizliğe gitmiş gibi olmuş diyor
Sakin ol Nisa ya sorayım belki kumaş boyası ile boyanır dedim. Normal bildiğimiz kalın sweat kumaşı boyanır mı kumaş boyasıyla.
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Evet kumaş boyasıyla boyanır ama çok da verimli olmuyor, denemiştim her yıkamada renk bırakıyor :( canı sağolsun babanın :lol: evlere temizliğe gitmiş gibi cümlesinden ne hale geldiğini tahmin ettim :lol: zaten hep en güzel kıyafetlerin başına gelir bu ayAmetist yazdı: ↑01 Nis 2023, 21:44@nscckts canım babam eşofman üstüne bişey dökmüş annem kızar diye o görmeden beze ace dökmüş silmiş annem delirmiş tabi.
- Ametist
- Moderatör
- Ruh hali:
- Burç:
Teşekkür ederim canım hiç uğraşmayayım o zaman. Atsın çöpe görmesin hiç olmazsanscckts yazdı: ↑01 Nis 2023, 22:20Evet kumaş boyasıyla boyanır ama çok da verimli olmuyor, denemiştim her yıkamada renk bırakıyor :( canı sağolsun babanın :lol: evlere temizliğe gitmiş gibi cümlesinden ne hale geldiğini tahmin ettim :lol: zaten hep en güzel kıyafetlerin başına gelir bu ayAmetist yazdı: ↑01 Nis 2023, 21:44@nscckts canım babam eşofman üstüne bişey dökmüş annem kızar diye o görmeden beze ace dökmüş silmiş annem delirmiş tabi.
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Rica ederim maalesef atmaktan başka çare yok hani bir nokta gibi birşey olsa illa hallolurdu da maşallah baban yer bırakmamış :lol: ay çok tatlı, en azından bir düzeltme mücadelesi olmuşAmetist yazdı: ↑01 Nis 2023, 22:35Teşekkür ederim canım hiç uğraşmayayım o zaman. Atsın çöpe görmesin hiç olmazsanscckts yazdı: ↑01 Nis 2023, 22:20Evet kumaş boyasıyla boyanır ama çok da verimli olmuyor, denemiştim her yıkamada renk bırakıyor :( canı sağolsun babanın :lol: evlere temizliğe gitmiş gibi cümlesinden ne hale geldiğini tahmin ettim :lol: zaten hep en güzel kıyafetlerin başına gelir bu ayAmetist yazdı: ↑01 Nis 2023, 21:44@nscckts canım babam eşofman üstüne bişey dökmüş annem kızar diye o görmeden beze ace dökmüş silmiş annem delirmiş tabi.
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Musluktaki inatçı kireci söküp atıyor! Kireçlenmiş musluklar ayna gibi parlayacak
Mutfak ve banyo musluklarında, duş başlıklarında oluşan kireçler bakımsız, pis bir görünüme neden olabiliyor. Muslukları ne kadar temizlersem temizleyeyim inatçı kireçlerden kurtulamıyorum diyorsanız bunun için etkili çözümler bulunuyor. Her evde bulunan malzemelerle kireci söküp atabilirsiniz.
Karbonat pek çok alanda olduğu gibi musluk temizliğinde de güvenle kullanabileceğiniz doğal malzemeler arasında yer almaktadır. Bir fırça yardımı ile bu malzemeyi muslukları temizlerken kullanabilirsiniz. Fırçanın üzerine döktüğünüz karbonat ile musluğu güzelce ovalayın ve sonrasında soğuk su ile durulayın. Kireç kalıntılarının yok olduğunu göreceksiniz.
Sirke de limon gibi temizlikte etkisi oldukça yüksek olan doğal malzemelerden birisidir. Sirkeli ya da sirkeli karbonatlı su ile musluk temizliği yapabilirsiniz. Sirke asitli yapısı sebebiyle kireç ve tortuların musluktan temizlenmesine yardımcı olur. Karbonat üzerine dökülen sirke de tepkime oluşturarak alanın daha iyi temizlenmesini sağlarken aynı zamanda tıkanmış musluk filtrelerinin de açılmasını sağlar.
Mutfak ve banyo musluklarında, duş başlıklarında oluşan kireçler bakımsız, pis bir görünüme neden olabiliyor. Muslukları ne kadar temizlersem temizleyeyim inatçı kireçlerden kurtulamıyorum diyorsanız bunun için etkili çözümler bulunuyor. Her evde bulunan malzemelerle kireci söküp atabilirsiniz.
Karbonat pek çok alanda olduğu gibi musluk temizliğinde de güvenle kullanabileceğiniz doğal malzemeler arasında yer almaktadır. Bir fırça yardımı ile bu malzemeyi muslukları temizlerken kullanabilirsiniz. Fırçanın üzerine döktüğünüz karbonat ile musluğu güzelce ovalayın ve sonrasında soğuk su ile durulayın. Kireç kalıntılarının yok olduğunu göreceksiniz.
Sirke de limon gibi temizlikte etkisi oldukça yüksek olan doğal malzemelerden birisidir. Sirkeli ya da sirkeli karbonatlı su ile musluk temizliği yapabilirsiniz. Sirke asitli yapısı sebebiyle kireç ve tortuların musluktan temizlenmesine yardımcı olur. Karbonat üzerine dökülen sirke de tepkime oluşturarak alanın daha iyi temizlenmesini sağlarken aynı zamanda tıkanmış musluk filtrelerinin de açılmasını sağlar.
-