akrepkadini yazdı: ↑02 Şub 2023, 12:46Merhaba bence siz bu şekilde farkınızı ortaya koydunuz,öfkenize kırılmanıza rağmen onların yaptıklarını yapmayarak,asaletinizi gösterdinizmadam yazdı: ↑02 Şub 2023, 10:52canım çok sıkkın ,geceyi nasıl geçirdim bir ben bir allah biliyor hemen konuya girmek istiyorum, biz bir grup arkadaş çok sıkı fıkıydık, içimizden birinin uslubu çok sert kırıcıydı , yeni başlayacağım iş için ileri geri konuşmaları daha çok şahsıma yönelik eleştirileri oldu , örnek vermem gerekirse bu işi oğlum iki günde yapar demeler , sen bu gidişle düzgün iş çıkaramazsın demeler... çok kırıcıydı anlayacağınız ,bende haliyle mesafe koydum. gruptaki arkadaşlarımda yaşanılana şahit olduğu için sıkma canını olur böyle şeyler biz senin yanındayız o yanlış davrandı diyerek bana destek oldu ve o arkadaşım için sitem dolu sözler ettik. sorun bundan sonra başlıyor...
yine içimizden bir arkadaş üstelik kendisi de ağır sitemler etmişken tutup sadece biz konuşmuşuz gibi gidip ona'' kızlar hakkında konuştu'' dyerek salt kötü niyetle bir davranış sergilemiş. bunu yapan arkadaşımdan hiç beklemezdim çünkü bunu yaptığı gün onu aramış kendisini sevdiğimi iyi bir arkadaş olduğunu bana destek verdiğini bu yüzden onunla yeni işimde güzel motivasyonla devam edeceğimi söylemiştim. ne kadar dıııt mışım dost sandığım insana sarıldım ve arkadan iş çevirdi. en azından bana ya ben o kişiye hakkında sitem ettiğimizi söyledim diyebilirdi ...
neyse arkasından sitem ettiğim arkadaş bana sordu arkamdan konuşmuşsunuz diye, (kimse için şu kişi bunu dedi demem üstelik kimse de yalan ve yanlış birşey konuşmamışken(, hatta asıl sana bunu söyleyen kişi arkandan konuştu da diyebilirdim onu da demedim ,şöyle dedim ''böyle anlatması yanlış olmuş yine de vardır bildiği kimse kötü niyetli değil '' diyebildim sadece... sakin ol dedim içimden dost sandığım bana en kırıcı sözleri söylerken aynı şekilde başkası da kendini iyi göstermek için günah keçisi aramış olabilir ,herkes kendisine yakışanı yapar dedim .bana bu yanlışı yapmasına rağmen yinede tek kötü söz söylemedim sorum şu. bana hakkımda konuştuğunuz doğrumu diyen arkadaşıma ''sana bu konuşmaları söyleyen neden söylemiş bilmiyorum ama vardır bildiği'' diyerek gruptaki diğer arkadaşlarıma haksızlık etmiş oldum mu ? ,çünkü laf taşıyan hiç iyi niyetli değil o kesin . birde tüm konuşmaları ben yaptım kimse arkandan konuşmadı diyerek aslında laf yetiştireni korumuş oldum değil mi?
arkadaş ortamında konuşulan şeyleri yetiştirmek ne zamandan beri normal oldu bilmiyorum bana korkunç geliyor. madem okadar rahatsız oldu neden kendisi konuştu neden kızlar artık adını anlamaylım gerek yok demedi ? neden gitti hemen arkadaşa yetiştirdi neden onunla telefonda konuşurken ben sitemlerimizden ona bahsettim demedi ...
çok teşekkür ederim...akrepkadini yazdı: ↑02 Şub 2023, 12:50Bence çok rahat uyumalıydınız Allah size gerçek yüzlerini gösterdi diye. Hayatınıza bir katkısı olmayacak insanlar için üzmeyin yüreğinizi,insanlar çiğ süt emmiş ufacık bir kuyruk acısında nasıl da karaktersizleşiyorlar.madam yazdı: ↑02 Şub 2023, 11:01haklısın ,ama içime yediremiyorum sabaha kadar uyuyamadım öyle üzüldüm ...muge yazdı: ↑02 Şub 2023, 10:59Müge anlı izler gibi okudum, kaç yaşındasınız? Eğe yaşlar küçükse böyle böyle herkesle her şeyi konuşmamanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Can sıkıcı ama bunlar üstüne çok düşünülecek konular değil çünkü dediğiniz gibi laf taşıyan iyi niyetli değil. Eğer iyi niyetle yaptığı şey kötü sonuçlanmış olsa oturun konuşun ulaşın arkadaşlık arasında olur ters düşmeler dostsunuz toparlarsınız derdim, 5 sene sonra hatırlamayacağınız konuya 5 dk üzülmeniz bile yanlış