Evcil hayvanlara çip takılması
- İkizler
- İfadeler: 1
- Teşekkür etti: 16 kez
Evcil hayvanlara çip takılması
3 yaşında dünya tatlısı bir kedim var .Şu çip taktırma meselesi aklımı karıştırıyor. Birkaç olumsuz yorum okudum çip takıldıktan sonra felç olan ya da ölen evcil dostlarımız olmuş. Cesaret edemiyorum ben de kedime çip taktırmaya.Takılmazsa da cezası var aklım çok karışık.Beni aydınlatabilecek yorumlara ihtiyacım var.Benim gibi evcil dostuna çip taktırmayan var mı aramızda?
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti İkizler mesajı için:
- nscckts • gecesiyahi ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 66.67%
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 46410
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Evcil hayvanlara çip takılması
oy yerim ben onuİkizler yazdı: ↑12 Oca 2023, 16:583 yaşında dünya tatlısı bir kedim var .Şu çip taktırma meselesi aklımı karıştırıyor. Birkaç olumsuz yorum okudum çip takıldıktan sonra felç olan ya da ölen evcil dostlarımız olmuş. Cesaret edemiyorum ben de kedime çip taktırmaya.Takılmazsa da cezası var aklım çok karışık.Beni aydınlatabilecek yorumlara ihtiyacım var.Benim gibi evcil dostuna çip taktırmayan var mı aramızda?
@sepyazeytin @Ametist @Lucifer @Kalanchoe kızlar bilginize ihtiyaç var
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti nscckts mesajı için:
- gecesiyahi • Ametist ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 75%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14242
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Burç:
Biz köpeğimize taktırdık şimdilik bir sorun yok. Umarım kimsenin patili dostuna birşey olmaz.
İlk günlerde çipin olduğu yere dokununca biraz rahatsız oldu ama şimdi rahatsız olmuyor.
İlk günlerde çipin olduğu yere dokununca biraz rahatsız oldu ama şimdi rahatsız olmuyor.
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti Ametist mesajı için:
- nscckts • gevezeyazar ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 58.33%
Kader, gayrete aşıktır
- gevezeyazar
- Teşekkür etti: 949 kez
Merhaba, zararlı olsa veteriner hekimler çip takmazdı diye düşünüyorum. .. O hastalanan sıkıntı yaşayan yavrucaklar belkide yetkisiz kişiler tarafından yapılmıştır. :(
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti gevezeyazar mesajı için:
- gecesiyahi • muge ve başka bir kullanıcı
- muge
- İfadeler: 15
- Teşekkür etti: 575 kez
Bilinen bir zararı yok, isterseniz veteriner hekiminizden bilgi alın daha doğru olacaktır
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti muge mesajı için:
- nscckts • sepyazeytin ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 41.67%
- sepyazeytin
- yasaklı
- İfadeler: 0
- Teşekkür etti: 228 kez
- Burç:
Endişe duymanızı gerektirecek hiçbir durum yok. Takılan çipte takip sistemi olsaydı çok daha işe yarar olurdu fakat böyle bir sistem maalesef yok. Yani kediniz kaybolduğunda bulmanıza yaramayacak. Bence bu, çip taktırmanın mantığını tamamen devre dışı bırakacak bir şey. Ben de hoşlanmadım çip meselesinden fakat yapacak bir şey yok, taktırmanız lazım.İkizler yazdı: ↑12 Oca 2023, 16:583 yaşında dünya tatlısı bir kedim var .Şu çip taktırma meselesi aklımı karıştırıyor. Birkaç olumsuz yorum okudum çip takıldıktan sonra felç olan ya da ölen evcil dostlarımız olmuş. Cesaret edemiyorum ben de kedime çip taktırmaya.Takılmazsa da cezası var aklım çok karışık.Beni aydınlatabilecek yorumlara ihtiyacım var.Benim gibi evcil dostuna çip taktırmayan var mı aramızda?
Hatta geç kalmışsınız, umarım sıkıntı çıkarmazlar. Ben maddi olarak en sıkıntılı olduğum ayda iki kızıma hem çip taktırdım hem de iç dış parazit aşılarının günü gelmişti, onları yaptırdım. Bu saydıklarım toplam 1100 TL yapıyor. Maalesef bu çip yüzünden çoğu insan(!) evdeki dostlarını terk etti. Çip taktırmamanın cezası var evet fakat asıl sorun o değil bence. Çipsiz dostumuza veteriner kliniklerinin hizmet vermemesi asıl mesele...
Çok uzattım farkındayım ama ne yapayım, çok güzel konu açmışsınız. Özetle, içiniz rahat olsun emin ellerde takıldıktan sonra çipin zararı yok. Biraz canları acıyor, o kadar. Umarım bize kızmıyorlardır. Minik dostunuzu öpüyorum.
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti sepyazeytin mesajı için:
- nscckts • muge ve başka bir kullanıcı
Yalnız insan yoktur, az kedi vardır...
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Gerçekten takip sisteminin olmaması büyük falso...asıl onun için gerekliydi ah ah...sepyazeytin yazdı: ↑13 Oca 2023, 00:48Endişe duymanızı gerektirecek hiçbir durum yok. Takılan çipte takip sistemi olsaydı çok daha işe yarar olurdu fakat böyle bir sistem maalesef yok. Yani kediniz kaybolduğunda bulmanıza yaramayacak. Bence bu, çip taktırmanın mantığını tamamen devre dışı bırakacak bir şey. Ben de hoşlanmadım çip meselesinden fakat yapacak bir şey yok, taktırmanız lazım.İkizler yazdı: ↑12 Oca 2023, 16:583 yaşında dünya tatlısı bir kedim var .Şu çip taktırma meselesi aklımı karıştırıyor. Birkaç olumsuz yorum okudum çip takıldıktan sonra felç olan ya da ölen evcil dostlarımız olmuş. Cesaret edemiyorum ben de kedime çip taktırmaya.Takılmazsa da cezası var aklım çok karışık.Beni aydınlatabilecek yorumlara ihtiyacım var.Benim gibi evcil dostuna çip taktırmayan var mı aramızda?
Hatta geç kalmışsınız, umarım sıkıntı çıkarmazlar. Ben maddi olarak en sıkıntılı olduğum ayda iki kızıma hem çip taktırdım hem de iç dış parazit aşılarının günü gelmişti, onları yaptırdım. Bu saydıklarım toplam 1100 TL yapıyor. Maalesef bu çip yüzünden çoğu insan(!) evdeki dostlarını terk etti. Çip taktırmamanın cezası var evet fakat asıl sorun o değil bence. Çipsiz dostumuza veteriner kliniklerinin hizmet vermemesi asıl mesele...
Çok uzattım farkındayım ama ne yapayım, çok güzel konu açmışsınız. Özetle, içiniz rahat olsun emin ellerde takıldıktan sonra çipin zararı yok. Biraz canları acıyor, o kadar. Umarım bize kızmıyorlardır. Minik dostunuzu öpüyorum.
0
- muge • gecesiyahi ve başka bir kullanıcı
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Hazır bu konu açılmışken şunu da merak ediyorum @sepyazeytin , sokakta yaralı gördüğümde şimdi hekim çipsiz diye tedavi etmeyecek mi? birde çip takarsa ben mi ödemek zorunda kalacağım?
0
- sepyazeytin • muge ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 75%
- sepyazeytin
- yasaklı
- Burç:
Bu soruyu geçen hafta veterinere sordum, onu biz de merak ediyoruz ve açıklama bekliyoruz dedi. Büyük ihtimalle artık klinikler bakmayacak, belediyenin veterinerleri bakacak çipsiz hayvanlara. Tam bir saçmalık yani.
0
- nscckts • muge ve başka bir kullanıcı
- Değerlendirme: 50%
- nscckts
- Site Admin
- Ruh hali:
- Burç:
- İletişim:
Çok üzücü :(sepyazeytin yazdı: ↑13 Oca 2023, 12:00Bu soruyu geçen hafta veterinere sordum, onu biz de merak ediyoruz ve açıklama bekliyoruz dedi. Büyük ihtimalle artık klinikler bakmayacak, belediyenin veterinerleri bakacak çipsiz hayvanlara. Tam bir saçmalık yani.
0
- muge • sepyazeytin ve başka bir kullanıcı
- sepyazeytin
- yasaklı
- Burç:
Hem de nasıl... Düşünsene, yaralı bir hayvan görüyoruz yolda ama en yakın kliniğe gidemiyoruz. Bu düzenlemeye acilen bir düzenleme getirmeleri gerekiyor. Ah ah, bu işlerin başında ben ya da benim gibi biri olacaktı ki... Nasıl canla başla yapacaktı işini...nscckts yazdı: ↑13 Oca 2023, 14:16Çok üzücü :(sepyazeytin yazdı: ↑13 Oca 2023, 12:00Bu soruyu geçen hafta veterinere sordum, onu biz de merak ediyoruz ve açıklama bekliyoruz dedi. Büyük ihtimalle artık klinikler bakmayacak, belediyenin veterinerleri bakacak çipsiz hayvanlara. Tam bir saçmalık yani.
0
- Kalanchoe
- Teşekkür etti: 8 kez
Hala ikilemdeyim bu konudaİkizler yazdı: ↑12 Oca 2023, 16:583 yaşında dünya tatlısı bir kedim var .Şu çip taktırma meselesi aklımı karıştırıyor. Birkaç olumsuz yorum okudum çip takıldıktan sonra felç olan ya da ölen evcil dostlarımız olmuş. Cesaret edemiyorum ben de kedime çip taktırmaya.Takılmazsa da cezası var aklım çok karışık.Beni aydınlatabilecek yorumlara ihtiyacım var.Benim gibi evcil dostuna çip taktırmayan var mı aramızda?
Zarar gören hayvanları bende okudum sağdan soldan
Bu ülkede olan olduğu ile kalıyor, ihtimali bile içimi ürpertiyor
İlaveten uygulamada hayvan yararına bir şey yok
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti Kalanchoe mesajı için:
- İkizler
- Teşekkür etti: 16 kez
Sonuçta bir tasma şeklinde olsa seve seve taktırırdım çipiYabancı ülkelerde tasma şeklineymiş.Sonuçta konu sağlık olunca veteriner hekimlerin bunun çipi yok bakamayız deme hakkı yok yani Anayasaya aykırı olur bu durum.Tüylü kızım için bu riski göze alamam
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti İkizler mesajı için:
- Değerlendirme: 41.67%
- gevezeyazar
- Teşekkür etti: 949 kez
Haklısınız, çip uygulaması bu şekilde olmamalıydı :(
0
- Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti gevezeyazar mesajı için: