Şeffaf gazoz tatlısı
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48329
- Mesajlar: 19286
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Şeffaf gazoz tatlısı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin
Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.
Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)
Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14746
- Mesajlar: 4820
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
nscckts yazdı: ↑21 Kas 2024, 22:42680 (5).jpg
Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin
Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.
Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)
Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Nisa tarifi denedin mi, tadı nasıl oluyor merak ettim.
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48329
- Mesajlar: 19286
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
şöyle diyeyimAmetist yazdı: ↑29 Kas 2024, 14:07nscckts yazdı: ↑21 Kas 2024, 22:42680 (5).jpg
Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin
Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.
Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)
Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Nisa tarifi denedin mi, tadı nasıl oluyor merak ettim.
kolalı jelibon seven gazozlu joleyi kesin sever

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14746
- Mesajlar: 4820
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
@nscckts canım bunu denedim tarife tam uymama rağmen 2 saat oldu su gibi duruyor dolapta
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48329
- Mesajlar: 19286
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
Bende de sert olmuştu keşke daha az katsaymışım demiştim yaprak jelatin kullanmıştım ben
Kesinlikle nişasta mantıklı olur
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 14746
- Mesajlar: 4820
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2495 kez
- Teşekkür edildi: 2449 kez
- Burç:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
Tam 4 saat beklemesi gerekiyormuş oldu
Haftaya ömer gelecek ona yaparım diye denemek istemiştim. Birde vişne suyu ile deneyeceğim. Jelibon almamıza gerek kalmayacak
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48329
- Mesajlar: 19286
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
ayy olmasına çok sevindimAmetist yazdı: ↑01 Ara 2024, 21:16Tam 4 saat beklemesi gerekiyormuş oldutadı da güzel ve farklı çok hafif.
Haftaya ömer gelecek ona yaparım diye denemek istemiştim. Birde vişne suyu ile deneyeceğim. Jelibon almamıza gerek kalmayacak![]()


vişne suyuyla daha güzel olur bence

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Sebboy58
- Seçkin Üye
- İfadeler: 11090
- Mesajlar: 6471
- Kayıt: 21 Oca 2023, 22:30
- Teşekkür etti: 2021 kez
- Teşekkür edildi: 2708 kez
Re: Şeffaf gazoz tatlısı
Mükemmel duruyor deneteceğim anacığımanscckts yazdı: ↑21 Kas 2024, 22:42680 (5).jpg
Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin
Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.
Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)
Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj