Şeffaf gazoz tatlısı

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48329
Mesajlar: 19286
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Şeffaf gazoz tatlısı

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

680 (5).jpg
Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin


Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.

Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
2 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 14746
Mesajlar: 4820
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2495 kez
Teşekkür edildi: 2449 kez
Burç:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#2

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
21 Kas 2024, 22:42
680 (5).jpg

Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin


Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.

Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

Nisa tarifi denedin mi, tadı nasıl oluyor merak ettim.
1 Resim 1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48329
Mesajlar: 19286
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#3

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
29 Kas 2024, 14:07
nscckts yazdı:
21 Kas 2024, 22:42
680 (5).jpg

Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin


Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.

Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

Nisa tarifi denedin mi, tadı nasıl oluyor merak ettim.
şöyle diyeyim
kolalı jelibon seven gazozlu joleyi kesin sever :gulme:
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 14746
Mesajlar: 4820
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2495 kez
Teşekkür edildi: 2449 kez
Burç:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#4

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

@nscckts canım bunu denedim tarife tam uymama rağmen 2 saat oldu su gibi duruyor dolapta😀
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
2 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48329
Mesajlar: 19286
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#5

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
01 Ara 2024, 19:14
@nscckts canım bunu denedim tarife tam uymama rağmen 2 saat oldu su gibi duruyor dolapta😀
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
Bende de sert olmuştu keşke daha az katsaymışım demiştim yaprak jelatin kullanmıştım ben

Kesinlikle nişasta mantıklı olur
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 14746
Mesajlar: 4820
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2495 kez
Teşekkür edildi: 2449 kez
Burç:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#6

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
01 Ara 2024, 20:31
Ametist yazdı:
01 Ara 2024, 19:14
@nscckts canım bunu denedim tarife tam uymama rağmen 2 saat oldu su gibi duruyor dolapta😀
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
Bende de sert olmuştu keşke daha az katsaymışım demiştim yaprak jelatin kullanmıştım ben

Kesinlikle nişasta mantıklı olur
Tam 4 saat beklemesi gerekiyormuş oldu😀 tadı da güzel ve farklı çok hafif.
Haftaya ömer gelecek ona yaparım diye denemek istemiştim. Birde vişne suyu ile deneyeceğim. Jelibon almamıza gerek kalmayacak😍
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48329
Mesajlar: 19286
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#7

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
01 Ara 2024, 21:16
nscckts yazdı:
01 Ara 2024, 20:31
Ametist yazdı:
01 Ara 2024, 19:14
@nscckts canım bunu denedim tarife tam uymama rağmen 2 saat oldu su gibi duruyor dolapta😀
Acaba 1 kaşık nişasta eritip onunla bir taşım kaynatsam mı?
Bende de sert olmuştu keşke daha az katsaymışım demiştim yaprak jelatin kullanmıştım ben

Kesinlikle nişasta mantıklı olur
Tam 4 saat beklemesi gerekiyormuş oldu😀 tadı da güzel ve farklı çok hafif.
Haftaya ömer gelecek ona yaparım diye denemek istemiştim. Birde vişne suyu ile deneyeceğim. Jelibon almamıza gerek kalmayacak😍
ayy olmasına çok sevindim :ask: inşallah ömer sever :kalp:
vişne suyuyla daha güzel olur bence :emoji:
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Sebboy58
Seçkin Üye
İfadeler: 11090
Mesajlar: 6471
Kayıt: 21 Oca 2023, 22:30
Teşekkür etti: 2021 kez
Teşekkür edildi: 2708 kez

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#8

Okunmamış mesaj gönderen Sebboy58 »

nscckts yazdı:
21 Kas 2024, 22:42
680 (5).jpg

Malzemeler ve yapılışı
1 lt sade gazoz
24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin


Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz.

Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Mükemmel duruyor deneteceğim anacığıma🤭❤️,,@nscckts
2 Resim



Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 14746
Mesajlar: 4820
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2495 kez
Teşekkür edildi: 2449 kez
Burç:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#9

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

hafta sonu vişneli jöle ve vişne suyu ile denedim harika oldu. Ömer'de çok sevdi :alkis: :alkis:
2 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48329
Mesajlar: 19286
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Re: Şeffaf gazoz tatlısı

#10

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
10 Ara 2024, 15:27
hafta sonu vişneli jöle ve vişne suyu ile denedim harika oldu. Ömer'de çok sevdi :alkis: :alkis:
Ellerine sağlık :harika:
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj