Mayasız, patatesli lokum ekmek
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 46204
- Mesajlar: 18310
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7751 kez
- Burç:
- İletişim:
Mayasız, patatesli lokum ekmek
Tarife göre yaklaşık 1.5 standart fırın tepsisi çıkıyor.
4-5 adet orta boy patates
250 gr un
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
1 diş sarımsak püresi
Yapılışı
Patateslerimizin kabuklarını soyup haşlamakla işe başlıyoruz.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz. Yukarıda verdiğim malzemeleri ilave edip hamur haline getiriyoruz.
Yapışkan bir hamur olacaktır. Ara ara un ilave edebilirsiniz.
Hamuru iki beze haline getirip iki ayrı silindir elde ediyoruz. Bıçak ya da hamur kesiciyle eşit parçalar halinde bölüyoruz.
Hamur parçalarını kaynamış suda 3 dakika haşlayıp fırın tepsisine sıralıyoruz.
Önceden alt üst 180°’de ısıtılmış fırına yaklaşık 50 dakikalığına gönderiyoruz. 45 dakikadan sonra kontrollü şekilde pişirmeye dikkat edelim.
Üzeri için; tereyağını eritip doğranmış maydanoz ve sarımsağı karıştırıyoruz. Fırından çıkınca sıcak ekmeklerin üzerine sürüyoruz. (Ben direkt sade olarak da çok seviyorum)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj