Mayasız, patatesli lokum ekmek

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 46204
Mesajlar: 18310
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7751 kez
Burç:
İletişim:

Mayasız, patatesli lokum ekmek

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

5.jpg
Malzemeler
Tarife göre yaklaşık 1.5 standart fırın tepsisi çıkıyor.



4-5 adet orta boy patates
250 gr un
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
1 diş sarımsak püresi

Yapılışı

Patateslerimizin kabuklarını soyup haşlamakla işe başlıyoruz.

Haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz. Yukarıda verdiğim malzemeleri ilave edip hamur haline getiriyoruz.

Yapışkan bir hamur olacaktır. Ara ara un ilave edebilirsiniz.

Hamuru iki beze haline getirip iki ayrı silindir elde ediyoruz. Bıçak ya da hamur kesiciyle eşit parçalar halinde bölüyoruz.

Hamur parçalarını kaynamış suda 3 dakika haşlayıp fırın tepsisine sıralıyoruz.

Önceden alt üst 180°’de ısıtılmış fırına yaklaşık 50 dakikalığına gönderiyoruz. 45 dakikadan sonra kontrollü şekilde pişirmeye dikkat edelim.

Üzeri için; tereyağını eritip doğranmış maydanoz ve sarımsağı karıştırıyoruz. Fırından çıkınca sıcak ekmeklerin üzerine sürüyoruz. (Ben direkt sade olarak da çok seviyorum)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj