Balkanlardan Gibanica böreği tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48310
Mesajlar: 19284
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Balkanlardan Gibanica böreği tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

680 (1).jpg
Malzemeler
1 su bardağı: 200 ml

30 cm’lik baton kalıp (borcam da kullanabilirsiniz)



500 gr baklava yufkası (adet ve kalıp boyutuna göre farklılık gösterebilir)


Sos için:

4 yumurta
200 gr süzme peynir
200 gr beyaz ya da lor peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr krema
200 ml süt
1 paket kabartma tozu
Bir tutam doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber (peynirinizin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)
200 ml maden suyu
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı ya da margarin


Üzeri için:

1 çay bardağı maden suyu
Sıvı yağ (her yufka arasında ve üzerinde kullanmak için)
Susam

Yapılışı
Geniş bir kapta sos için verilen tüm malzemeleri karıştırıyoruz. (Mikser işinizi kolaylaştıracaktır)

Kabımızı yağlayıp üç kat yufkayı tabana seriyoruz. Videoda olduğu gibi her yufkayı buruşturup sosa batırıp yumaklar halinde kabın içini dolduruyoruz.

Kabın dışına sarkan yufkaları üzerine katlayıp yumakları kapatıyoruz. Bir adet yufkayla da böreğin üzerini tamamen kapatıyoruz. Kenarlardaki yufkaları içeriye doğru itiyoruz. (Her adımda yufkaların arasına sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Böreğin üzerine yağ sürüp maden suyunu döküyoruz. Susam serpip bıçakla delikler açıyoruz. Alt üst 200 derecede ısınmış fırına ortalama 40 dakikalığına gönderiyoruz. Daha çıtır olmasını isterseniz kontrollü şekilde süreyi artırabilirsiniz.

Tek porsiyonlar için; her yufka yaprağını soslayıp buruşturup kalıpların içine bırakıyoruz. (Pişme süresi daha düşük olacaktır. Kontrollü şekilde pişirelim)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj