Ispanaklı kiş tarifi
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 46651
- Mesajlar: 18553
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7751 kez
- Burç:
- İletişim:
Ispanaklı kiş tarifi
1 su bardağı: 200 ml
Kiş hamuru için:
1 adet yumurta
150 gr tereyağı ya da margarin (soğuk olmalı)
1 çay bardağı soğuk su
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı harç için:
300 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı lor ya da tulum peynir
Yapılışı
Hamur için; geniş bir kapta soğuk yağ, yumurta ve soğuk suyu mikserler çırpıyoruz. Malzemelerin birbirine geçip yağın parçalanması yeterli olacaktır. Sonrasında tuz ve unu ilave edip yoğurarak sert bir hamur hazırlıyoruz. (Hamur çok cıvıksa un miktarını artırabilirsiniz)
Hamuru streç filme sarıp buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu sırada ıspanaklı harç için; küp küp doğradığımız soğanları pişirmeye başlıyoruz. Yumuşayan soğana ıspanakları ilave edip orta ateşte ıspanakları pişiriyoruz. (Çok pişirmemize gerek yok çünkü fırında da pişecekler) Pişince peyniri ilave ediyoruz.
Dinlenen hamuru incecik açıp kalıba ya da borcama yayıyoruz. Çatalla tabanına delikler açıp ön pişirme için 170 derece alt üst ısınmış fırına 15 dakikalığına gönderiyoruz. (Hamurun kabarmaması için pişirirken içine bakliyat dökebilirsiniz)
Fırından alıp önce ıspanağı, üzerine yumurta ve kremalı karışımı, en üste de peyniri yayıyoruz. Bu şekilde de 20 dakika 170 derecede pişiriyoruz. (Ben biber de kullandım)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar ya da dil peyniri
Biber
1 paket krema (200 ml) + 1 yumurta (birlikte çırpıyoruz)
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj