Tarhana ve fasulyeden sağlıklı atıştırmalık tarifi
Malzemeler
1 su bardağı: 200 ml
Tarife göre yaklaşık 3 fırın tepsisi çıkıyor.
3 su bardağı haşlanmış fasulye
Yarım su bardağı toz tarhana
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
Haşlanmış fasulyeyi robottan geçiriyoruz. Püre haline getirmeden un ufak ediyoruz.
Tüm malzemeleri karıştırıp akışkan bir hamur yapıyoruz. (Tarhananız biraz taneliyse blenderda öğütüp inceltiyoruz)
İki tatlı kaşığı yardımıyla minik lokmaları fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden 180 derecede ısınmış fırına 30 dakikalığına gönderiyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48191
- Mesajlar: 19235
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Fit, tatlı atıştırmalık tarifi
Malzemeler
1 su bardağı: 200 ml
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı şekersiz yer fıstığı ezmesi
1 su bardağı yulaf unu (badem unu da olur)
1 fincan bal (pişirme yapacaklar hurma suyu kullanabilir)
Çay kaşığı ucuyla tuz
Dışı için: 150 gr çikolata ve badem
Yapılışı
Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırıyoruz. (Yulafı ve Hindistan cevizini birkaç tur blenderdan geçirip daha ince hale getirebilirsiniz)
Hamur/macun gibi kıvama gelen karışımdan küçük toplar yapıyoruz. Üzerlerine bademleri koyup en az 30 dakikalığına buz dolabında dinlendiriyoruz. Sonrasında benmari erittiğiniz çikolatalara batırabilirsiniz.
Ya da önceden alt üst 180 derecede ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirebilirsiniz. Benim 10 dakikada istediğim kıvama geldi. (Soğumasını bekleyelim yoksa sıcakken çok dağılır)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Malzemeler
1 su bardağı: 200 ml
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı şekersiz yer fıstığı ezmesi
1 su bardağı yulaf unu (badem unu da olur)
1 fincan bal (pişirme yapacaklar hurma suyu kullanabilir)
Çay kaşığı ucuyla tuz
Dışı için: 150 gr çikolata ve badem
Yapılışı
Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırıyoruz. (Yulafı ve Hindistan cevizini birkaç tur blenderdan geçirip daha ince hale getirebilirsiniz)
Hamur/macun gibi kıvama gelen karışımdan küçük toplar yapıyoruz. Üzerlerine bademleri koyup en az 30 dakikalığına buz dolabında dinlendiriyoruz. Sonrasında benmari erittiğiniz çikolatalara batırabilirsiniz.
Ya da önceden alt üst 180 derecede ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirebilirsiniz. Benim 10 dakikada istediğim kıvama geldi. (Soğumasını bekleyelim yoksa sıcakken çok dağılır)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 48191
- Mesajlar: 19235
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2174 kez
- Teşekkür edildi: 7754 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Sağlıklı atıştırmalık tarifi: Rafine şekersiz hurma topları
Malzemeler
2-3 yemek kaşığı hurma püresi
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
Kakao ya da toz Antep fıstığı (dışı için)
Yapılışı
İlk olarak ceviz, badem ve fındığı doğrayarak küçük parçalar haline getiriyoruz. Blender işinizi kolaylaştıracaktır.
Bir kasede yukarıda verilen tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
Ben bu tür tariflerde hazır hurma püresi/ dolgusu kullanıyorum. Evde yapmak isteyenler Medine hurmalarını sıcak suda birkaç dakika bekletip daha sonra sudan alıp blenderdan geçirerek yapabilir.
Hamurumuzu minik toplar haline getirip yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Son olarak da dışını kakao ya da Antep fıstığı ile kaplıyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Malzemeler
2-3 yemek kaşığı hurma püresi
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
Kakao ya da toz Antep fıstığı (dışı için)
Yapılışı
İlk olarak ceviz, badem ve fındığı doğrayarak küçük parçalar haline getiriyoruz. Blender işinizi kolaylaştıracaktır.
Bir kasede yukarıda verilen tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
Ben bu tür tariflerde hazır hurma püresi/ dolgusu kullanıyorum. Evde yapmak isteyenler Medine hurmalarını sıcak suda birkaç dakika bekletip daha sonra sudan alıp blenderdan geçirerek yapabilir.
Hamurumuzu minik toplar haline getirip yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Son olarak da dışını kakao ya da Antep fıstığı ile kaplıyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
- 0 Cevaplar
- 365 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts