Marmelatlı kedi dili pastası tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 49015
Mesajlar: 19574
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Ankara
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2176 kez
Teşekkür edildi: 7756 kez
Burç:
İletişim:

Marmelatlı kedi dili pastası tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (2).jpeg
indir (2).jpeg (6.72 KiB) 50 kere görüntülendi
Malzemeler
1 su bardağı: 200 ml

Borcam ölçüsü: 28x19



Kedi dili (26 adet kullandım)
1 su bardağı reçel ya da marmelat (evde çilek reçeli vardı onu kullandım. Damak zevkinize kalmış ama vişne gibi mayhoş tatlar daha çok yakışıyor)
Kedi dillerini ıslatmak için yaklaşık 1 su bardağı süt


Krema için:

1 su bardağı şeker (reçel ya da marmelatınızın şeker oranına göre kremadaki şekeri azaltabilirsiniz)
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Yapılışı

Borcamın en altına kedi dilini sıralıyoruz. Ben çok yumuşamasını istemediğim için kaşıkla üzerlerine süt dökerek ıslattım, siz direkt süte batırıp da dizebilirsiniz.

Reçeli kedi dillerinin üzerine sürüyoruz; damak zevkinize göre marmelat ya da reçel, size kalmış. Bu tatlıyı evde olanlarla yapıyoruz ne de olsa…

Reçellerin üzerine de kremamızın yarısını dağıtıyoruz.

Tekrar kedi dillerini ıslatıp dizip kalan kremayla üzerini kapatıyoruz.

Evdeki meyvelerle süslüyoruz.



Kremanın yapılışı: Vanilya ve yağ hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte ocağa alıyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşmaya başlayınca ateşi kapatıp vanilya ve yağı ekliyoruz. Soğuduktan sonra kullanmadan önce mikserle çırpıyoruz. Tatlımızı birkaç saat dolapta dinlendiriyoruz.



Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj