Soğanlı Çıtır Enginar
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42747
- Mesajlar: 17031
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Soğanlı Çıtır Enginar
-5 adet enginar(Taze bulamadığınızda konserve de kullanabilirsiniz)
-3 orta boy kuru soğan
-8 diş sarımsak
-1 limon
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı su
-Tuz
-5 dal dereotu
Yapılışı:
Ayıklanmış enginarları limonun yarısı ile ovup suda bekletiyoruz kaararmaması için..
Soğanları piyazlık doğruyoruz
Sarımsakları küçükse bütün halde büyükse 2-3 parçaya bölüyoruz..
Tavamıza soğan,sarımsak ve zeytinyağını alıp soğan ve sarımsaklar hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz..
Renk alan soğanların üzerine enginarları ters halde kapatıyoruz..Yani çukur kısmı alta gelecek..
Üzerine yarım limon suyu gezdirip suyunu ve tuzunuda ekliyoruz ..
Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz..
Suyunu çekince alttaki soğanlar kavrulmaya başlayacak ,bu aşamada soğanı güzelce karamalize bir renk alana kadar kavuruyoruz..Enginarın alt kısımlarıda aynı soğan gibi kızarıp çıtır bir hal alacak..
Sonra enginarları servis tabağına alıyoruz ve içlerine kavrulmuş soğan,sarımsak karışımını kaşıkla dolduruyoruz..Tavada kalan yağınıda enginarların üzerine gezdirin..
Afiyet Olsun ...
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj